Stefan Laine

Terve!

Tuen kokemusosaajana sinua sinulle tärkeissä kysymyksissä!

Omaishoitajuuteen, vertaistuellisuuteen, ikääntymiseen ja mielenterveys- ja päihdetyöhön liittyvissä asioissa. Työnohjaajana minulla on pääpaino voimavaralähtöisyydessä ja ratkaisukeskeisyydessä.

Asiakas (hoidettava) + hoiva-ammattilainen + omainen
Tuodaan yhdessä tunnetta hoivaan uusilla näkökulmilla.

Omina vahvuuksinani koen ihmisten kohtaamisen, läsnäolon ja kuuntelun. Kokemukseni mielenterveys- ja päihdepalveluista ja ikäihmisten palveluista, työntekijänä ja asiakkaana ovat muokanneet minusta kokemusosaajan.

Minusta:
Olen kouluttautunut työnohjaajaksi, lähihoitajaksi (mielenterveys- ja päihdetyö), lasten- ja nuorten erityisohjaajaksi, minulla on myös päihdetyön ammattitutkinto 

Olen ensimmäisiä 2011 Fattaluuta-apua asiointiin -hankkeessa koulutettuja vertaispalveluohjaajia. Fattaluuta auttaa mm. virastoasioinneissa.

Olen toiminut hoiva-avustajana ikäihmisille, vapaaehtoistyöntekijänä ja opiskelijana Stop Huumeille ry:ssä, Helsingin kaupungin A-klinikan päivätoimintakeskuksen ohjaajana.

Olen tehnyt haittoja vähentävää ja ehkäisevää päihdetyötä A-klinikkasäätiössä, perustyön lisäksi ohjasin vertaisia ja vertaistukiryhmiä. Tein kadulla tapahtuvaa etsivää työtä, jossa pyritään tavoittamaan huumeiden käyttäjiä, asunnottomia ja paperittomia ihmisiä sosiaali- ja terveyspalveluiden pariin.

Tutustuin A-klinikkasäätiössä EMCDDA (The European Monitoring Centre for Drugs and Drug Addiction) haittoja vähentävään ja ehkäisevään päihdetyöhön Euroopassa. 

Olen myös tehnyt töitä paperittomien alaikäisten maahanmuuttajanuorten ohjaajana 2015-2018. 

Omaisena minulla on kokemus äitini erilaisista pitkistä syöpäsairausjaksoista, äitini nukkui pois 2019.
Nyt olen iäkkään isäni apuna arjessa ja käytän MinäOlen-sovellusta. Tehdessämme yhdessä isäni kanssa MinäOlen-taulua opimme kommunikoimaan uudella tavalla.   

Nuoret ja heidän palvelunsa palvelujärjestelmässä ovat lähellä sydäntäni.

Haluan kehittyä ihmisenä, opiskelijana ja työntekijänä edelleen ja tulen jatkamaan opintoja.  

MinäOlen-taulu sovellusta on helppo käyttää ja päivittää. Kokeile sovelluksen käyttöä ja auta meitä kehittämään sitä. Palautteen voit antaa sähköpostitse info@lowo.fi

Muut kokemusosaajat

Erika Laine

Omaishoitaja ja vertaistuki Pitkä kokemus omaisena hoidettavan kanssa asiakaskokemuksen polusta sosiaali- ja terveydenhoidon palveluissa auttaa myös sinua. Voit lukea tästä omakohtaisista kokemuksistani